Till startsidan
F11museum
Välkommen till Sveriges flygspaningsmuseum

Senaste nytt från F11 museum och NFF!

Griffon har kommit hem

Griffon
Griffon

31 maj 2022 blev en av F11 Museums mest minnesvärda dagar. Då anlände den sedan många år och många förfrågningar efterlängtade Spitfiremotorn, Rolls Royce ”Griffon 66” till museet.

Pär Björkqvist från Flygvapenmuseum anlände som avtalat prick 09.00 och öppnade lasten med motorn och en stor modell av flygplanet. Med hjälp av truck och pallyftar kunde den 2 meter långa och ett ton tunga pjäsen baxas in på plats. Den nästan 37 liter stora 12-cylindriga motorn, utrustad med en 2-stegs kompressor gav 2035 hk och kunde lyfta S 31 till 14.000 meters höjd. Motorn har nu återkommit till den plats där den en gång användes och där den också skars upp till utställningsskick av tekniker vid F 11. S 31-motorn blir nu ett förnämligt inslag i museets, nu kompletta, samling av motorer till spaningsplanen i Flyghallen. Foto: Fred Brihagen

Vårt digitala museum fungerar igen

Vår app, F11 Museum, har under en tid haft svårigheter med att visa videofilmer från Apples plattformar, Iphone, Ipad osv. Den senaste uppdateringen råder bot på det och nu fungerar appen som det är tänkt. Mycket nöje!