Till startsidan
F11museum
Beställ presentkort till våra simulatorer

Testa en häftig flygupplevelse i våra unika simulatorer

Närmare verkligheten som pilot kan man inte komma än i våra flygsimulatorer. En instruktör finns naturligtvis alltid med för att leda din "flygning". Alla simulatorerna kostar 250 kr/styck för 30 minuter. Entréavgiften ingår i detta, som annars kostar 80 kr. Barn under 15 år och medlemmar i NFF gratis på ordinarie öppettider.

För de allra yngsta

Det finns en enkel flygsimulator för de yngre barnen. Den är gratis och behöver inte bokas.

Boka din tid i våra flygsimulatorer

JAS 39 Gripen, Piper Seneca och SK60. Viggensimulatorn är just nu på service efter hård tjänstgöring. Vi återkommer så snart den är klar för start igen!

Följ bara instruktionerna.

• Välj först vilken simulator och hur många minuter du vill boka. Det finns 30 och 60 minuter fasta tider. Vill du boka längre pass får du göra en bokning till.
• Klicka sedan på det datum och den tid du vill boka, bläddra genom att klicka på pilen till höger om Vecka.
• Därefter får du upp en ruta där du fyller i de uppgifter som efterfrågas. Det är viktigt att du fyller i alla uppgifter.
• När du har godkänt bokningen får du först ett mail med bokningsuppgifter. Därefter får du ett mail med inloggningsuppgifter så att du vid nästa bokningstillfälle kan logga in som egen användare.
• Om du klickat på en simulator och vill avsluta utan att boka, klickar du på siffran 1 där det står Tjänst.

OBS! Vill du boka en längre flygtid än de som är fasta gör du fler bokningar.
Vill du göra bokning för grupper utanför ordinarie tider, ring 070 220 21 31
.

Viggensimulator

SF 37 Viggen

Simulatorn är tillfälligt på service.
Simulatorn har tidigare använts för utbildning av flygvapnets piloter. Äkta pirrande flygkänsla garanteras - och överljudsfart som verkligen känns. Innan den blev simulator flög den med nummer 58 på fenan, som spaningsplan på F21 i Luleå. Prova att göra en looping och att rolla med vår Viggen.

SK60simulator

Saab 105/SK 60

Cockpit står i en dom, med cirka 4 meter i diameter och med en filmprojicering på cirka 240 grader. Vår simulator är Sverige-unik! Den måste upplevas!
Simulatorn är helt byggd av F11 museums tekniker. SK 60 är ett tvåmotorigt jetplan som används av flygvapnet idag för utbildning.

Pipersimulator

Piper Seneca

En simulator där du kan ta det lite lugnare. Med projektion på en 180 graders filmduk ger det en härlig flygkänsla. Generalagent för Piper Aircraft i Norden, var under drygt femtio år fd ANA-flyg och senare Nyge-Aero, samt SAAB AB i Nyköping.

Gripensimulator

JAS 39 Gripen

Vår fjärde simulator, JAS 39 Gripen, kommer från flygflottilj 7 (F7) i Såtenäs. Det är en Gripen A, som använts i pilotutbildningen. Tack vare museets tekniker, som nu har modifierat och uppgraderat den, kan du nu boka simulatorn.

Upplev något nytt! Beställ presentkort till våra simulatorer

Beställ presentkort till Flygsimulatorerna

Välkommen att köpa ett pass i F11 Museums JAS 39 Gripen, Piper Seneca eller SK 60. Du flyger i en dataprojicerad värld med funktionsriktiga reglage i en simulator liknande den som använts till utbildning av piloter. Så det är nästan som att flyga på riktigt. 30 minuter i samtliga simulatorer kostar 250 kronor. Vid beställning på nätet tillkommer porto 15 kr.

Åldersgräns: För att nå pedaler och reglage och orka med spakkrafterna bedömer vi att 12 år är en lägsta ålder för att få utbyte av flygningen.

Så här beställer du presentkort:

Använd formuläret till höger. Var noga med att fylla i alla uppgifter och när du har tryckt på knappen "Skicka beställning" får du bekräfta att du inte är någon robot. Detta gör vi för att undvika spam-mail (skräp-post).
Vill du få en bekräftelse på din beställning skriver du även in din e-postadress. Se till att alla uppgifter finns med på din beställning.

Andra försäljningsställen

Presentkort till simulatorerna finns att köpa även centralt i Nyköping och Oxelösund. I Nyköping finns de året runt på Kupan, Fruängsgatan 24. Öppet måndag-fredag 11-17, torsdagar till 18 och lördagar 11-14. I Oxelösund ligger Röda korset second hand på Järntorget 4 (Gallerian) och är öppet tisdag-fredag 13-17 samt en lördag vid varje månadsskifte.
Genom att köpa presentkorten på Röda Korset/Kupan bidrar du med 50 kr/kort till välgörande ändamål, med lokal anknytning.

Nedanstående länkar ger dig tips på ytterligare sevärdheter i närområdet.

Klicka på bilden för att komma till visitsormland.se
Stockholm Skavsta Airport
Klicka på respektive bild Klicka på bilden för att komma till utflyktsvägen Klicka på bilden för att komma till nykopingsguiden.se
Fält märkta med * är obligatoriska.

st Presentkort (fyll i antal) á 250 kronor/30 minuter hamnar på slutsumman

KRONOR, portokostnaden (15 kronor) är inkluderad i priset.

Presentkort

Pryd din vägg med spaningsflygplan

Från F11 Museum kan du nu köpa tre vackra reproduktioner av tavlor målade speciellt för F11 Museum, tryckta på högklassigt litografipapper.
De vackra originaltavlorna tillhör F11 Museum och intäkterna går oavkortat till driften av F11 Museum, som drivs helt ideellt.
Tavlorna är oramade och skickas i skyddande papprör.

Du kan beställa tavlorna på följande sätt:

• Via formuläret til höger på denna sida där du skriver i antal tavlor samt förnamn, efternamn, postnummer och ort. Vill du få en bekräftelse på din beställning skriver du även in din e-postadress.
Se till att alla uppgifter finns med på din beställning.

• Via e-post; butik@f11museum.se - med uppgift om önskad tavla eller tavlor, ditt namn och fullständig adress.
• Via telefon till: Fred Brihagen, mobil 070 394 20 44

Kostnad

S18 på låg höjd, 200 kronor.

S31 under solförmörkelse, 200 kronor.

S32 över Östersjön, 300 kronor.

Beställer du alla tre tavlorna blir kostnaden 600 kronor. Frakt tillkommer med 75 kr inom Sverige.

Inramade tavlor kan också köpas direkt vid F11 Museum.

Beställ genom att skriva i hur många ex av varje tavla du vill ha

st reproduktioner S18 á 200 kr

st reproduktioner S31 á 200 kr

st reproduktioner S32 á 300 kr

Beställer du alla tre tavlorna blir priset 600 kr! Frakt tillkommer med 75 kr inom Sverige. Fält märkta med * är obligatoriska.

S18 på låg höjd

S18-tavla

Tavlan återger hur konstnären och dåvarande fältflygaren Ingmar Schylström tillsammans med flygspanaren och signalisten kommer svepande på låg höjd i en S18 över Sörmlands skärgård. 550 ex, numrerade och signerade.
Arkets mått: 63 x 47 cm
Bildens mått: 47 x 35 cm.

S31 under solförmörkelse

Spitfiretavla

Tavlan visar hur konstnären och dåvarande fältflygaren Ingmar Schylström ser rotekamraten från cockpiten i sin Spitfire på 10 000 m höjd i samband med solförmörkelsen 1954. 500 ex, numrerade och signerade
Arkets mått: 63 x 45 cm
Bildens mått: 37 x 27 cm.

S32 över Östersjön

32-tavla

S 32 på uppdrag över Östersjön, av den kände engelske konstnären Roger Middlebrook. Originalen till motiven, S 32C nr 11 och Sovjetkryssaren Sverdlov, finns i F11 Museums fotoarkiv. 350 ex, numrerade.
Arkets mått: 64 x 45 cm
Bildens mått: 51 x 34 cm.