Till startsidan
F11museum
Beställ presentkort till våra simulatorer

Testa en häftig flygupplevelse i våra unika simulatorer

Närmare verkligheten som pilot kan man inte komma än i våra flygsimulatorer. En instruktör finns naturligtvis alltid med för att leda din "flygning".

För de allra yngsta

Det finns en enkel flygsimulator för de yngre barnen. Den är gratis och behöver inte bokas.

Boka din tid i våra flygsimulatorer

Tills vidare stängt pga coronapandemin.

Följ bara instruktionerna.

Välj först vilken simulator och hur många minuter du vill boka. Det finns 30 och 60 minuter fasta tider. Vill du boka längre pass får du göra en bokning till. Klicka sedan på det datum och den tid du vill boka, bläddra genom att klicka på pilen till höger om Vecka. Därefter får du upp en ruta där du fyller i de uppgifter som efterfrågas. Det är viktigt att du fyller i alla uppgifter. När du har godkänt bokningen får du först ett mail med bokningsuppgifter. Därefter får du ett mail med inloggningsuppgifter så att du vid nästa bokningstillfälle kan logga in som egen användare.

OBS! Vill du boka en längre flygtid än de som är fasta gör du fler bokningar.
Vill du göra bokning för grupper utanför ordinarie tider, ring 070 262 14 10
.

Tips! Vänd på telefonen för bättre vy.

Viggensimulator

SF 37 Viggen

Simulatorn har tidigare använts för utbildning av flygvapnets piloter. Äkta pirrande flygkänsla garanteras - och överljudsfart som verkligen känns. Innan den blev simulator flög den med nummer 58 på fenan, som spaningsplan på F21 i Luleå. Prova att göra en looping och att rolla med vår Viggen.

SK60simulator

Saab 105/SK 60

Cockpit står i en dom, med cirka 4 meter i diameter och med en filmprojicering på cirka 240 grader. Vår simulator är Sverige-unik! Den måste upplevas!
Simulatorn är helt byggd av F11 museums tekniker. SK 60 är ett tvåmotorigt jetplan som används av flygvapnet idag för utbildning.

Pipersimulator

Piper Navajo

En simulator där du kan ta det lite lugnare. Med projektion på en 180 graders filmduk ger det en härlig flygkänsla. Generalagent för Piper Aircraft i Norden, var under drygt femtio år fd ANA-flyg och senare Nyge-Aero, samt SAAB AB i Nyköping.

Gripensimulator

JAS 39 Gripen, klar under 2021

Vår nästa simulator, JAS 39 Gripen, kommer från flygflottilj 7 (F7) i Såtenäs. Det är en Gripen A, som använts i pilotutbildningen. Museets tekniker, som nu modifierar och uppgraderar den, räknar med att den ska kunna tas i drift under 2021.

Upplev något nytt! Beställ presentkort till våra simulatorer

Beställ presentkort till Flygsimulatorerna

Välkommen att köpa ett pass i F11 Museums Piper Navajo eller Viggensimulator. Du flyger i en dataprojicerad värld med funktionsriktiga reglage i en simulator liknande den som använts till utbildning av piloter. Så det är nästan som att flyga på riktigt. 30 minuter i samtliga simulatorer kostar 250 kronor.

Åldersgräns: För att nå pedaler och reglage och orka med spakkrafterna bedömer vi att 12 år är en lägsta ålder för att få utbyte av flygningen.

Så här beställer du presentkort:

1. Sätt in hela beloppet på Bankgiro 5441-6995, med uppgift om antal presentkort, ditt namn och fullständig adress så skickar vi presentkortet med posten.
2. För vår uppföljning vill vi även att du fyller i och skickar in formuläret till höger. På bilden till höger kan du se hur presentkortet ser ut.

Nytt försäljningsställe

Presentkort till simulatorerna finns att köpa även centralt i Nyköping och Oxelösund. I Nyköping finns de året runt på Kupan, Västra Trädgårdsgatan 47. Öppet vardagar kl 10-16 och lördagar kl 10-13. I Oxelösund finns de på Kupan, Prisman, Järntorget 1. Öppet tisdag-fredag kl 11-17, samt en lördag vid månadsskiftet 11-14.
Genom att köpa presentkorten på Röda Korset/Kupan bidrar du med 50 kr/kort till välgörande ändamål, med lokal anknytning.

Nedanstående länkar ger dig tips på ytterligare sevärdheter i närområdet.

Klicka på bilden för att komma till visitsormland.se
Stockholm Skavsta Airport
Klicka på respektive bild Klicka på bilden för att komma till utflyktsvägen Klicka på bilden för att komma till nykopingsguiden.se

Beställ genom att fylla i nedanstående formulär. Fält märkta med * är obligatoriska.

st Presentkort (fyll i antal) á 250 kronor/30 minuter hamnar på slutsumman

KRONOR, portokostnaden (11 kronor) är inkluderad i priset.

Presentkort

Pryd din vägg med spaningsflygplan

Från F11 Museum kan du nu köpa tre vackra reproduktioner av tavlor målade speciellt för F11 Museum, tryckta på högklassigt litografipapper.
De vackra originaltavlorna tillhör F11 Museum och intäkterna går oavkortat till driften av F11 Museum, som drivs helt ideellt.
Tavlorna är oramade och skickas i skyddande papprör.
Du kan beställa tavlorna på följande sätt:
• Enklast för oss: Klicka här för att ladda ner en PDF med instruktioner genom att du anger vilken tavla eller tavlor du vill beställa och sätter in hela beloppet på följande bankgirokonto:
Bankgiro: 5441-6995.

• Via formuläret til höger på denna sida där du skriver i antal tavlor samt förnamn, efternamn, postnummer och ort. Vill du få en bekräftelse på din beställning skriver du även in din e-postadress.
Se till att alla uppgifter finns med på din beställning.

• Via e-post; nff@nykoping.nu - med uppgift om önskad tavla eller tavlor, ditt namn och fullständig adress.
• Via telefon till: Fred Brihagen, mobil 070 394 20 44

Inramade tavlor kan också köpas direkt vid F11 Museum.

Till beställning av presentkort för simulator

Beställ genom att skriva i hur många ex av varje tavla du vill ha

st reproduktioner S18 á 200 kr

st reproduktioner S31 á 200 kr

st reproduktioner S32 á 300 kr

Beställer du alla tre tavlorna blir priset 600 kr! Frakt tillkommer med 75 kr inom Sverige. Fält märkta med * är obligatoriska.

S18 på låg höjd

S18-tavla

Tavlan återger hur konstnären och dåvarande fältflygaren Ingmar Schylström tillsammans med flygspanaren och signalisten kommer svepande på låg höjd i en S18 över Sörmlands skärgård. 550 ex, numrerade och signerade.
Arkets mått: 63 x 47 cm
Bildens mått: 47 x 35 cm.

S31 under solförmörkelse

Spitfiretavla

Tavlan visar hur konstnären och dåvarande fältflygaren Ingmar Schylström ser rotekamraten från cockpiten i sin Spitfire på 10 000 m höjd i samband med solförmörkelsen 1954. 500 ex, numrerade och signerade
Arkets mått: 63 x 45 cm
Bildens mått: 37 x 27 cm.

S32 över Östersjön

32-tavla

S 32 på uppdrag över Östersjön, av den kände engelske konstnären Roger Middlebrook. Originalen till motiven, S 32C nr 11 och Sovjetkryssaren Sverdlov, finns i F11 Museums fotoarkiv. 350 ex, numrerade.
Arkets mått: 64 x 45 cm
Bildens mått: 51 x 34 cm.